Detector Geiger GAMMA SCOUT cu alarma
Gamma Scout

Detector Geiger GAMMA SCOUT cu alarma

Codul produsului: RM-1001

Detector Geiger GAMMA SCOUT cu alarma

~ 1.948,91 RON ~
Garanție: 12 luni
  Comenzi prin telefon:

0723.310067


» asistență pe email

Cumpără!
  Preț:1.948,91 RON pretul include TVA;
  Stoc:disponibil la comanda
  Descriere produs:
GAMMA SCOUT
Detector de radiatii alfa, beta , gamma - Gamma Scout alert (cu alarma)


Detector Geiger - detector de radiatii gamma, beta, alfa, un aparat profesional miniaturizat si foarte performant, controlat de un microprocesor si contine functii suplimentare fata de detectoarele Geiger clasice. A fost proiectat dupa standardele armatei americane U. S. FCC15 si standardele CE. Foarte precise pentru detectarea radiatiilor alfa, beta si gamma. Clasic, sunt utilizate în centrale nucleare sau pe teren in aplicatii civile sau militare.Spre exemplu la aparatura din medicina, masurarea alimentelor, fructelor si legumelor iradiate pentru crestere accelerata.Radioactivitatea naturala de la diverse surse poate fi de asemenea masurata cu exactitate.
GAMMA-SCOUT® este utilizat pentru controlul impactului razelor X la domiciliu si la locul de muncă.Daca incărcarea cu raze X este foarte puternică, de peste 1000 μSv / h (conditii nucleare de bază) gamma-SCOUT ® afisează (NNNN...) și afisează pictograma ! pe ecran
Pentru persoanele cu expunere profesională la surse radioactive, în UE există două limite superioare legale. În cazul oricăror valori care se apropie de aceste limite, aceste persoane trebuie să iasă pentru câtva timp din mediul lor de expunere pentru a reveni la valorile normale.
-   1.Limita dozei echivalente este de 6 mSv pe an (pornindu-se de la ipoteza a 2000 de ore lucrătoare pe an) = 3μSv/h, Categoria B
-     2.Limita dozei echivalente este de 20 mSv pe an = 10 μSv/h, Categoria A
Mediul natural are un nivel de radiatii de aproximativ 0.1 - 0.2 μSv/h
Mai jos de cifrele dozei detectate de pe ecran, o diagramă cu bare reprezintă vizualizarea a cât timp utilizatorul poate sta în acest mediu, până când se acumulează încărcarea cu doza echivalenta de raze X de 20 mSv pe an, nivelul de sus mentionat pentru persoanele expuse profesional la raze X.

Masurarile pot fi de asemenea analizate pe calculator (software și cablu de date inclus in pachet).Aceste date pot fi utilizate și în alte programe de calcul tabelar, cum ar fi Microsoft Excel și transferate.

Poate monitoriza in permanenta radioactivitatea de pe teren, zi si noapte, bateria tine cca 10 ani de utilizare continua.
Tipuri de radiatii:
alfa (de la 4 MeV
beta (de la 0.2 MeV)

gamma (de la 0.02 MeV)
Senzitivitate gamma 114 pulsuri/min pentru  60 Co = 1USv/h in banda radiatiior de fond
Background rate: 10 pulsuri/min aprox
Variabile masurate: doza echivalenta in Sv/h, mSv/h, μSv/h, pulsuri/sec,pulsuri/ interval de timp, functii de calcul a mediei pe un interval de 24 ore in μSv / h, inregistrare impulsuri la intervale de 1 min, 10 min, 1 oră, 1, 7 zile 
Detectorul : sonda tip tub numarator,din inox cu continut de neon, lungime 31,1 mm, diametru 9,1 mm cu fereastra de mica 1,5-2mg/cm²
Memorie interna: 2kB
Dimensiuni: 163x72x30 mm
Modul de lucru standard: afiseaza niveul instantaneu al radiatiilor, doza echivalenta pe perioada de timp necesara atingerii pragului ales (setare standard 5μSv/h)
Echipat cu alarma acustica variabila si alarma optica la depasirea pragului si afisarea valorii medii a radiatiilor din ziua precedenta.
Softul permite evaluarea si procesarea datelor stocate. Softul este compatibil cu Windows PC (Vista, WIN 7 sau WIN8/8.1; 32 si 64 Bit)
Instrumentul este  portabil , compact , usor de folosit
Afisaj mare, interfata USB integrata
Se livreaza cu manual de utilizare, cablu USB, soft pentru Windows,certificat individual de etalonare.

  Producator:Gamma Scout
  Specificatii tehnice:
AFISAJ
LCD
INTERFATA
USB
ALIMENTARE
BATERIE 10 ANI
TEMPERATURA
-40 to +75° C
DIMENSIUNI
L 6.5" (165 mm), W 2.8" (72 mm), H 1.2" (30 mm)
GREUTATE
130 g

  Vă mai recomandăm:


 

Comentarii:

********** 2009-07-28 Ing. Cristi Rimer | Un aparat extrem de util celor procupati de protectia mediului, dar si tuturor acelora care sunt interesati de sanatatea lor si a celorlalti. Un ajutor de nedespartit pentru turistii montani.
********** 2011-12-05 ivanka iosif | f. bun pentru un experimentator înrăit !
Furnizor de aparatura de laborator,Telecomed SRL, este o firma certificata in managementul calitatii conform ISO 9001:2015 pentru activitatea de comert specializat cu aparatura de laborator,aparate de masura, sticlarie de laborator,consumabile de laborator, tehnica de calcul.

Preturile de pe www.aparatura-de-laborator.ro contin TVA.
Sticlaria de laborator este confectionata din sticla borosilicata, temperatura maxima recomandata pentru utilizare, este de 500 grade C. Produsele din portelan de laborator sunt rezistente pana la temperatura de 1050 grade C.
Aparatele se livreaza cu certificate de garantie si manuale de utilizare in limba romana, iar la cererea utilizatorului, contracost se pot livra cu certificate de etalonare, buletine de verificare metrologica sau alte documente speciale conforme standardelor si legislatiei in vigoare, specifice fiecarui tip de produs.
Designul produselor de pe www.aparatura-de-laborator.ro poate suferi modificari in conformitate cu datele transmise de catre producatori.
Onoram comenzi numai catre persoane juridice (firme, institutii, PFA, etc.).Nu vindem persoanelor fizice.
Este interzisa copierea textelor si imaginilor de pe www.aparatura-de-laborator.ro fara acordul scris al nostru, in caz contrar se sanctioneaza conform legii!
© Telecomed SRL 2007-2019

Înscrieți adresa dvs. de email pentru a primi ultimele noutăți:

Promo:

» toate promotiile

 
 
 
 
 
 
 

aparatura de laborator,aparate de masura si control,aparat de masura,aparatura de precizie,aparatura de laborator precisa,aparate de precizie,aparatura de masura si control,sticlarie de laborator,materiale didactice,ustensile de laborator,balanta,microscop,ph-metru